CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 19, 2008

[ Satu Permulaan ]

Soalnya Mengapa Seindah Mawar Berduri?

Kerana: Aku impikan seperti mawar berduri.Cantik dipandang tapi sukar untuk didekati.Duri yang tajam itu bukan melambangkan mawar itu kejam tapi sebagai perlindungan diri.Agar kecantikan,kehormatan dan wanginya terjaga.Biarpun di mata yang lain mawar itu hanya wardah biasa malah sering melukai dan sukar untuk difahami namun hanya insan terpilih yang ada penawar bisa syauqah itu dapat menyentuhnya,menghargai nilainya,menghayati keindahannya dan terus melindungi wardah itu kerana ia sangat bererti buatnya.


Soalnya Mengapa Seceria Kupu-Kupu Misteri?

Kerana:Aku impikan ceria kupu-kupu misteri.Terbang bebas merentas pelangi.Walaupun hayatnya cuma seketika tapi ke mana pun ia pergi pasti membawa kebaikan.Membantu proses pendebungaan,menebarkan sinar harapan dan menjadi bukti keistimewaan penciptaan.Bermula dari sesuatu yang unik berhijrah menjadi makhluk Allah yang sangat cantik.Pesonanya tersembunyi malah kadangkala memancing yang lain untuk meneliti namun hanya yang menghargai erti kebebasan dan kelembutannya dapat menghampiri.

2 Bisik-bisik Buzz:

R@FfLe$iA said...

insyaAllah,moga aku juga menjadi mawar mekar yg berduri..bukan mawar yg pudar warnanya..insyaAllah

kN said...

mawar nie nmpk je sensitif, tp sbnrnye sgt than lasak... kalo x caye, cube korg beli satu bunga mawar, dan simpn... die akn bertahan lame...